De ce uneori e bine să cumperi produse mai scumpe de 5 lei

Acesta este unul din foarte puținele articole de beauty (prin foarte puține mă refer că probabil o să le pot număra pe degetele de la o singură mână), dar trebuie să scriu despre asta, fiindcă da, ați ghicit, mă frustrează.

Așadar, articolul este despre un fail pe care l-am dat in aria hairstyling-ului. Am început să îmi vopsesc părul de prin 2016, prima data încercând o strategie de decolorare cu un spray de la Balea (More Blond). A funcționat destul de bine și, treptat, părul meu ajungea de la șaten închis până la blond mediu.

Motivul a fost unul simplu: eram super pasionată de crazy colors. Încă sunt, într-adevăr. Oricât de mult militez pentru statutul de a fi real și nu superficial sau fake, ador să îmi flutur părul turcoaz în vânt. Nu, nu mă face mai puțin eu, și nu, nu înseamnă că nu îmi place de mine așa cum sunt. Pur și simplu iubesc să combin nuanțe și să îmi port culorile preferate cu mine peste tot unde merg.

Așadar, de Crăciun am vrut să fac ceva mai special, să mă potrivesc cu sărbătoarea, așa că am ales un roșu-vișiniu și verde pe dedesubt. Am o istorie de fail-uri în ce privește colorarea părului, dar m-am resemnat tot timpul știind că nu îmi stă rău cu nici o culoare. Cumva, 90% din încercări au fost pe placul meu, chiar dacă nu au ieșit exact cum îmi imaginam. Nici de data asta nu am avut mari pretenții, atâta doar ca voiam măcar roșu să fie roșu, dacă nu putea merge spre vișiniu. Așadar, am încercat o noua vopsea pe care am găsit-o pe piață, în limita bugetului meu avut atunci random în buzunar, adică vreo 10 lei. Mi-am cumpărat două vopsele de la Lady in Color, firmă de care nu auzisem până atunci. Am fost curioasă ce poate ieși dintr-o cutie de 5 lei (tub de crema, oxidant, balsam și mănuși, logic 😏).

Ținând cont că părul meu era blond super deschis după decolorare, mă așteptam la un roșu mai aprins. Am luat totuși două nuanțe diferite, ca să nimeresc cumva vișiniul.

Am aplicat vopseaua acasă, cu ajutorul prietenei mele, pentru că așa se întâmplă când nu ai bani de salon. Pe lângă asta bineînțeles că am aplicat și albastru de metil (altă pseudo-vopsea, de data asta cu 3 lei, dar măcar nu m-a dezamăgit niciodată 😂), cu care am reușit să ajung la nuanța perfect turcoaz, exact așa cum îmi place mie. Ok, singurul lucru care a ieșit așa cum trebuia din toată treaba asta.

Așadar, după aproape 2 ore, a ieșit rezultatul final, de 5 lei. Bineînțeles, nu era așa cum mă așteptam. De fapt, aș fi fost împăcata cu nuanța dacă nu era Crăciun și dacă avea măcar vreo logica. În schimb nu, m-am ales cu un portocaliu ca focul, cu vârfuri gri și, bineînțeles, turcoazul de dedesubt. A true mess!

Nu pot să spun că nu îmi place combinația între portocaliu și turcoaz, dar portocaliul clar nu e pe lista culorilor mele preferate (nici măcar în apropierea listei), și din păcate nici nu este atât de crăciunistic pe cât mi-ar fi plăcut. Și mai ales, după aproape jumătate de deceniu de crazy colors, nu mă puteam obișnui deloc cu ideea de natural ginger. Clar nu se întâmpla nimic crazy pe scalpul meu…

Anyway, partea bună e că s-a mai dus din culoare acum, și pot aplica un albastru zdravăn, partea proastă e ca acum pare șaten (bleah!).

Deci, concluzia este că poate nu ar trebui tot timpul să ne uitam după ce e mai ieftin, ci mai de grabă strângem câțiva bănuți ca să ne luăm ceva mai de calitate, care să merite toți banii (nu ma refer la vopsele peste 50 de lei neapărat, dar aparent nici cele de 5 lei nu sunt o opțiune), și să fim apoi mulțumite de rezultat, fără să vrem să mai schimbăm ceva la el!

Aștept să îmi spuneți experiențele voastre în comentarii, poate chiar cu aceleași produse 🙂


P.S. Se vede ca e articol de beauty marca Sophie Black, e mai scurt decât toate celelalte :))

21 thoughts on “De ce uneori e bine să cumperi produse mai scumpe de 5 lei

 1. Știu ce spui. Într-o perioadă foarte grea în care nici cei 5 lei pe care i-ai dat tu nu mi-i permiteam pentru vopsea, mă vopseam când puteam, cu ce puteam. Ideea este că în timp, firul se distruge , cade foarte mult și apoi vei constata că ai nevoie de (mulți) bani pentru tratamente. Și mie îmi place să experimentez diverse, am avut absolut tot ce mi-a trecut prin minte sau ce propunea coafeza. Nici acum nu pot spune că m-am “cumințit” dar am avut norocul să folosesc produse naturale pe bază de fructe, niște produs exclusiviste, din Brazilia.
  Succes!

  Like

 2. Cand vine vorba de categoria de beauty nu ma risc cu produse ieftine. De vopsit nu ma vopsesc, dar o sa retin recomandarea ta pe viitor! Sper sa obtii culoarea dorita next time. ^_^

  Like

 3. Si eu sunt blonda si sunt usor reticenta cand vine virba despre produse extrem de ieftine. Chiar nu as fi avut curaj sa incerc o vopsea de 5 lei. Te felicit chiar si pentru curaj

  Like

 4. Intotdeauna aleg produsele mai scumpe si de la branduri renumite, nu am avut experiente nefericite pentru ca am pus mereu pret pe calitate și asta sfatuiesc pe toata lumea.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s